Drive!

Zoals als vermeld: ik fotografeer regelmatig in opdracht van Nooteboom Trailers in Wijchen. En voor hun bedrijfsmagazine DRIVE (dat in verschillende Europese talen word uitgebracht) mag ik ook het complete magazine verzorgen met mooi beeldmateriaal. En dus ook de cover. 

Covers schieten is veelal een lastige taak: met verschillende aspecten dien je rekening te houden tijdens het maken ervan. Zo heeft vaak de titel van het magazine een vaste plek. En is er ook nog eens ruimte nodig voor wat andere teksten. Het concept moet worden gevolgd en moet herkenbaar zijn. En bijvoorbeeld een vaste kleurstelling kan ook nog een eis zijn van de opdrachtgever. Voor DRIVE heb ik al een paar covers mogen verzorgen. De allereerste was een beeld dat ik een keer terloops tijdens een andere klus op het terrein had geschoten, en waarvan ik dacht; 'die kan weleens van pas komen'. Soms zie je iets dat buiten je opdracht om (de klant 'kijkt' vaak anders naar een situatie dan jij als fotograaf) toch best wel interessant kan zijn. En dan is het handig dat toch te fotograferen en al achter op je display de bijzonderheid van dat beeld aan je opdrachtgever te laten zien.  En deze klant zag inderdaad gelukkig het potentieel van dat beeld..

Die 1e cover werd dus eigenlijk een soort 'concept' voor de volgende covers van DRIVE. 

Editie 1 en 2 van DRIVE, links het terloopse beeld.

Editie 1 en 2 van DRIVE, links het terloopse beeld.

En onlangs mocht ik alweer de 3e cover van dit magazine schieten. Centraal stonden, deze keer, de dames die in de fabriek werkzaam zijn. Girlpowerrrrrr....

...en zo zal het straks ongeveer eruit gaan zien. Soms is het even handig om zelf even te kijken hoe de titeltekst binnen je geschoten coverbeeld gaat vallen. Dit is dus even een snelle opzet...maar volgens mij zit ik wel veilig ;-)

...en zo zal het straks ongeveer eruit gaan zien. Soms is het even handig om zelf even te kijken hoe de titeltekst binnen je geschoten coverbeeld gaat vallen. Dit is dus even een snelle opzet...maar volgens mij zit ik wel veilig ;-)