Kleurtemperatuur in de Sint Maartenskliniek

Ik mocht weer even terug naar mijn vorige werkgever. Bij de Sint Maartenskliniek heb ik jarenlang, naast mijn werkzaamheden als fotograaf, ook part-time gewerkt. Al die tijd was het een prima bijbaantje voor me, maar omdat het werk in de fotografie alleen maar meer werd was ik genoodzaakt daar te stoppen. Maar ik verzorg nog steeds het fotowerk voor de kliniek. Dus bijvoorbeeld voor folderwerk, portretwerk maar dus ook voor het Maartensmagazine. En daarvoor mocht ik dit portret maken van deze orthopede. Zij heeft, na een val tijdens de wintersport, haar schouder gebroken en is behandeld in de kliniek waar ze zelf dus werkzaam is.

AWFINALFB.jpg

Het portret is geschoten met de Canon 5Dmark4, een hele prettige camera. Vooral de mogelijkheid van het touchscreen is toch wel erg fijn.  De iso was ingesteld op 400, de loopbrug/gang leek eigenlijk best redelijk licht, maar dat viel toch wat tegen en daarom heb ik de iso richting 400 gezet. Achter haar staat vanaf een hoog standpunt een Elinchrom Quadra met een 21cm reflector met grid, zodat het licht gebundeld word. Rechts naast het camerastandpunt staat een Elinchrom ELB400 die via een zilveren paraplu gaat en dat flitslicht is voorzien van een half CTO (Color Temperature Orange) filter. Mijn kleurtemperatuur in de camera staat op een koele temperatuur; 3800K, zodoende word het oranje van dat hoofdlicht weer neutraal. Haar huid is niet oranje maar gaat richting een normale huidstint. Wel krijgt het aanwezige (natuurlijke) licht van buiten dat in de gang naar binnen valt een koelere temperatuur, want die zou normaal gesproken rond de 5500K zitten. Maar door mijn aanpassing naar 3800K in de camera komt dat licht nu dus veel koeler en blauwer over. De achterste flits heeft geen gel, en dus heeft die dus ongeveer dezelfde kleurtemperatuur als het aanwezige daglicht. ...en dus een blauwige sfeer.

Canon 5Dmk4 | Canon 50mm F1.2 L | 1/160 | f3.5 | iso 400 |