Smokey!

In december mocht ik in opdracht van Bert Plantagie Design meubels een portret maken van de designer zelf. De foto was bedoelt voor op een grote banner tijdens een grote meubelbeurs in januari in Köln (D). Een beetje geïnspireerd door het werk van fotografisch beeldend kunstenaar Berndnaut Smilde maakte ik dit portret van hem...staand bovenop zijn eigen gecreëerde meubel.

Bij het maken van dit portret heb ik weer gebruik gemaakt van wat flitslichtjes. En van een zogenaamd 'Landrooksignaal', oftewel een gekleurde rookboom (Zie ook de sessie met Heiza in het vorige blogbericht).

 Eerst hebben we de portretten geschoten waarbij Bert op de tafel staat. Toen (op verzoek van het bedrijf) hebben we hem laten springen op de tafel. Het idee voor deze serie was ook dat deze tafel zo sterk is dat je er rustig op kan staan...of springen. En als laatste hebben ze een versie met rook geschoten. Stagiaire Boy liep met de rookboom achter Bert langs en vlak erna maakt ik de foto. Zo is te zien dat de paarse rook een spoor maakt achter hem. En in dat rookspoor valt ook het flitslicht zodat de rook ook nogeens een ander kleur krijgt. De rook trekt al snel omhoog en spreidt zich verdre uit, dat pak ik dan ook mee. Maar eigenlijk vond ik die beelden teveel om alleen de rook gaan en teveel een 'showy'-karakter krijgen. Het beeld hierboven waarbij de balans van de rook, de muur, het onderwerp/de geportreteerde was naar mijn mening de meest geslaagde.

De canon speedlight met de paarse gel hebben we met een klem aan een ijzeren balk vastgemaakt. Deze was in de opnames niet te zien omdat hij precies achter Bert was gepositioneerd.

De canon speedlight met de paarse gel hebben we met een klem aan een ijzeren balk vastgemaakt. Deze was in de opnames niet te zien omdat hij precies achter Bert was gepositioneerd.