Sax on the hei

Op een koude januari-morgen mocht ik wat portretwerk schieten van een saxofoniste. De beelden gaan op haar nieuwe website terecht komen. Als locatie kozen we voor de Mookerhei, weids en divers qua natuur. Dat was een wens van haar: muziek + natuur. 

Het mocht qua kleur wel lekker knallend zijn. En dus heb ik een beetje richting paars en groen gewerkt. Door voor het hoofdlicht (ik heb trouwens maar met 1 licht gewerkt) af en toe een turqoise/steelgreen-filter te plakken, en de kleurtemperatuur zo in te stellen dat de huidstinten enigzins neutraal bleven, kreeg ik af en tioe een paarse look. En die heb ik soms in de nabewerking nog wat aangezet...

Tech: Canon 6D/5DIV, Canon 85mm f1.8, Canon 135mm f2 L, Elinchrom ELB400 met Maxi Spot Reflector. Het zonlicht heb ik vaak als 2e lichtbron ingezet...