Merry X-mas!

Elk jaar probeer ik weer een 'kerstfoto' te schieten. En dit jaar is het weer gelukt. Met Linde als model wilde ik een soort engel creëren. En dan vooral met licht....het is het 'feest van het licht' tenslotte ;-)

Dus Linde mocht gaan zitten in de studio...heel stil. Want we wilden een soort-van-engelenvleugels maken naast haar. Dus met een lange sluitertijd (rond de 10 á 15 seconden zou dat moeten kunnen). Beetje tricky is die tijd wel want Linde moet dan wel héél stil blijven zitten. Maargoed. Om die lichtstrepen te maken heb ik wat fietslampjes, gekleurde led-achtige-lampdingen van de Action op een stok geplakt en als we daar mee 'tekenden' tijdens de opname onstond er een lightstriping/lightpainting. Achter Linde, als een heuse aureool, stond een ringlicht op statief. En wel zo geplaatst dat alleen het ronde licht ervan te zien was, geen statieven die weg gephotoshopt hoefden te worden. Als laatste heb ik wat rook in de ruimte geblazen met een rookmachine. De rook absorbeert het licht enorm en dat werkt wel mooi.

...oja, en natuurlijk een paar sterretjes!

(nog meer)Technische informatie: Canon 5D mk4, 50mm f1.2 L, op f 8 en 13sec. en iso 50. Achter Linde staat een flitslicht met een paarsfilter erover, als hoofdlicht een Elinchrom ELB400 door een Profoto Octa 2" met grid en half CTO.