...een aangepast huis

Voor een foto in het Maartensmagazine van herfst 2017 mocht ik bezoek bij Zoë en Jim in Kerkdriel. Daar wonen ze samen in hun aangepaste huis. Zoë heeft bij een motorongeluk in Duitsland een dwarslasie opgelopen en heeft daardoor noodzakelijke aanpassingen nodig in hun huis. En dat bleek niet een eenvoudige weg om dat te kunnen realiseren. Heel wat bureaucratische rompslomp was ermee gemoeid. Door standvastig te zijn en over een ijzeren doorzettingsvermogen te beschikken hebben ze toch (zij het nog gedeeltelijk) hun wensen door kunnen drukken.

IMG_5087.jpg

Om het onderwerp duidelijk in beeld te krijgen zocht ik naar typische aanpassingen in huis van een dwarslaesiepatiënt. Zo hadden ze een keukenunit die in zijn geheel verstelbaar in hoogte was. Dus ideaal voor zowel Zoë, maar ook voor Jim. Maar naast de keuken vond ik hun 'washok' ook een goed beeld geven: de wasmachine en droger stonden op een zelfgefabriceerde verhoging met handige uitschuiflade.

zoe-2 2.jpg

Technische informatie: Canon 6D (de Canon 5D mark IV heeft vorige week na pas 10 maanden de geest gegeven! Waarschijnlijk een bekend probleem in de 1e serie van die camera waarbij het stroomcircuit in de camera het opeens kan begeven. Gelukkig heb ik, naast 2 Canon 6D's, ook gewoon garantie dus het is aannemelijk dat Canon deze camera gaat repareren of gaat vervangen) Canon 28mm f2.8 IS usm, en 2 flitsers. Een Elinchrom ELB400 door een kleine octabox met grid om het licht gebundeld te krijgen op Zoë. Deze was voorzien van een 1/2 CTO. En als effectlicht heb ik nog een 2e flitser in de vorm van een Elinchrom Quadra ingezet via een ongefilterde standaardreflector.