VETTIGE KERSTDAGEN!

Elk jaar probeer ik weer een nieuwe, mooie of ludieke kerstfoto te schieten. Ik was al eerder bezig geweest om voor het kerstpakket van de Sint Maartenskliniek een kerstfoto te schieten, maar voor mezelf wilde ik er nog een maken.

Stagiaire Nora woont op kamers in een woongroep waar ook Eritrese jongeren wonen. Filmon is zo'n jongen uit Eritrea en omdat we een zwarte kerstman (waarom ook niet?) wilde voor onze foto vroegen we hem. En hij wilde meewerken. 

Als thema dachten we dat het wel leuk zou zijn als zo'n 'nieuwe Nederlander' voor de foto een typisch Nederlands gerecht zou nuttigen...een frietje natuurlijk! Kerst is het grote eetfeest en daarom een kerstfoto met een dikke knipoog. Filmon kent trouwens in Eritrea helemaal geen kerst (niet op de manier zoals wij het kennen) maar een frietje vind 'ie wel lekker! 

De foto mocht erg 'over the top' zijn, met een dikke knipoog. Beetje in de stijl van David LaCahapelle ;-)

KERSTKAART FINAL 2017-2.jpg

En dit is 'm geworden! Als locatie kozen we de Febo in Nijmegen, we wilden een typische friettent. En een echt 'stadsbeeld'. Voordeel was dat de neonverlichting daarvoor ook in groen en rood is...de kleuren van kerst. Als extra verlichting stonden er 2 Elinchrom Quadra's met een grid en een groene gel erop schuin achter hem, met op zijn gezicht een kleine octabox met grid.

O....en de nepsneeuw die we kochten ter voorbereiding voor deze shoot was niet nodig...het sneeuwde volop! ;-)

 

Fijne dagen!