Trouw

Voor een nieuw theaterstuk van de Lindenberg mocht ik wat fotografie verzorgen. Zo hadden ze een beeld nodig die als poster ingezet kon gaan worden én een serie portretten van alle acteurs. Gelukkig beschikt de Lindenberg zelf over een fotostudio. Dat was dus handig om daar de foto's ook te maken. Een zwarte achtergrondrol hebben we laten zakken en mijn eigen flitsers heb ik hiervoor gebruikt...'t is tenslotte altijd fijner om met je eigen spullen te werken. 

Het stuk gaat over een bruidsfeest waar wat 'ongenode' gasten verschijnen in de vorm van asielzoekers/vluchtelingen. En hoe het gezelschap op het feest daarmee om gaat. Een hele actuele voorstelling dus met een duidelijke parallel naar de huidige samenleving. Tussen de 2 personages op de poster (het stel), moest er een vreemde spanning te zien zijn. En zodoende heb ik ze in verschillende poses geportretteerd. En in de nabewerking de kleuren wat teruggezet, dat paste beter in de sfeer van de voorstelling.

Via Facebook deed ik een oproepje voor een trouwjurk, en binnen no-time had ik een jurk die we mochten lenen (bedankt nog Mirjam!). 

Om te zien of het ook werkte als poster heb ik zelf, in de nabewerking, al een tekst toegevoegd. vaak is dat handig om te beoordelen of het beeld bruikbaar is voor een vormgever. Dus dit is nog niet de uiteindelijke opzet.

Om te zien of het ook werkte als poster heb ik zelf, in de nabewerking, al een tekst toegevoegd. vaak is dat handig om te beoordelen of het beeld bruikbaar is voor een vormgever. Dus dit is nog niet de uiteindelijke opzet.

Voor de portretten gebruikte ik ongeveer eenzelfde opstelling als voor het poster-beeld. Een Elinchrom ELB400 met een Maxispot reflector van Elinchrom als hoofdlicht met een diffuusdoek erom zodat het eigenlijk een kleine softbox werd. En dan van hoog vanachter de persoon een Elinchrom Quadra met reflector + grid, om zo het licht te bundelen. Dat licht valt dus vanachter hen op hun schouders/hoofd. Camera was weer de Canon 5Dmrk4 met een Canon 85mm f1.8 (op f2.8)