Of Mice and Men...

Het Reumamagazine is al een hele tijd een vaste opdrachtgever. En ik maak graag portretwerk voor ze. Vooral ook omdat ik vaak 'Carte Blanche' krijg voor de fotografie. Geen of weinig restricties en dat is wel prettig werken.

Zo mocht ik onlangs naar het 'muizenlaboratorium' van het RadboudUMC in Nijmegen. Daar word veel getest in de ontwikkeling voor medicatie tegen Artrose bijvoorbeeld. Peter komt met een interview daarover in het nieuwe magazine. Naast een portret van hem (in de juiste kleding) op het lab heb ik als 'veilig' beeld ook een portretfoto van hem gemaakt in de gang...maar dan met zijn normale kleding aan. Dit om niet alleen maar portertten van hem in bedekte kleding en hoofddeksel aan te hoeven leveren. Stel dat de redactie dat toch te onherkenbaar mocht vinden, dan kan ik ook een neutraal beeld aanleveren. Better safe than sorry...

Een 'blauw' beeld. Bewust. En niet alleen omdat ik dat lekker vind, maar ook om de steriele sfeer te benadrukken. In het echt was het niet zo 'clean' daar qua licht en uitstraling. Maar door op mijn hoofdlicht een full CTO (Color Temperature Orange/Oranjefilter) te plakken en mijn witbalans in de camera op 3300K (nog sneller is de witbalans in je camera op 'gloeilampje') te zetten werd zijn huidskleur weer neutraal en de ruimte daar veel blauwer. Op de achterste flitser, rechtsachter Peter, zat geen gel. Daar kwam dus een normale kleurtemperatuur uit van 5000K/5500K. 

Zie kleurencirkel... ;-)

...met dank aan stagiaire Margo Borninkhof voor deze beelden.

...met dank aan stagiaire Margo Borninkhof voor deze beelden.

Tools: Canon 5dmrk4, Canon 50mm F1.2, Elinchrom ELB400+Quadra, kleurcorrectiegel, Adobe Lightroom