Waalzinnig!

Dat is de naam van een Nijmeegs festival waarbij talenten met een beperking een podium krijgen. En voor de organisatie daarvan mocht ik een 4-tal portretten maken van deelnemers voor een boekwerkje. William Moore is een Nijmeegs collega-fotograaf en hem wilde ik portretteren bij de rivier de Waal. Op die plek heeft hij ook zijn foto's gemaakt samen met een  toegewezen talent met een beperking.

Een fotograaf portretteren is altijd lastig, iemand met vakkennis die je op de vingers kijkt is een uitdaging. Maar gelukkig was het een hele plezierige uitdaging. William bracht ook een kleine Panasonic Lumix LX100 compactcamera mee naar de sessie. Grappig, want ik heb toevalligerwijs dezelfde camera als backup/vakantie/vrijetijd-camera. 

Ook van rapper Jolan van Zanten heb ik daar een portret gemaakt. Om hem iets meer in een soort podium-licht te zetten plakte ik over mijn achterste flits af en toe een kleurfilter. Daardoor verduidelijkt het zijn discipline: straattaal!

En zo zagen de beelden er iteindelijk uit in het boekje...

Tools: Canon 5dmrk4, Canon 50mm F1.2, Elinchrom ELB400+Quadra, kleurengels, Adobe Lightroom