Pedaalkracht

Meten is weten! ...hoe je op je fiets zit bijvoorbeeld. En daar zorgt Joep van Pedaalkracht voor. De creatievelingen van Lookinsharp zijn bezig om zijn website binnenkort te lanceren en daar hoorde nog een pakket goede beelden bij. Joep had als locatie voor zijn fietsmeting-opstelling voor deze fotosessie gekozen voor de Nijmeegse skatehal: Waalhalla. Een ideale, ruime locatie waar we genoeg mogelijkheden hadden om onderstaande beelden te maken.

Als lichtopstelling kozen we voor een harde lichtbron, 2 zelfs. En eigenlijk plaatste ik de 2 flitsers aan weerszijden van Joep. Dus eigenlijk geen frontlicht, maar een soort van rimlicht. Het reclamebureau wilde ook een harde look, met iets meer 'edge'. Wat rauwer dan anders dus...

Om wat bewegende beelden te krijgen heb ik de fietsers tussen eenzelfde lichtopstelling laten rijden. Door met mijn camera mee te bewegen met de rijder(s) en op 1/30 of 1/60 (ongeveer) van een sluitertijd te schieten krijg ik toch de snelheid in het beeld.

Om wat bewegende beelden te krijgen heb ik de fietsers tussen eenzelfde lichtopstelling laten rijden. Door met mijn camera mee te bewegen met de rijder(s) en op 1/30 of 1/60 (ongeveer) van een sluitertijd te schieten krijg ik toch de snelheid in het beeld.