Holy Smoke!

Ik speel graag met rookbommetjes tijdens mijn 'vrije werk'-shoots. Het geeft een extra touch aan de beelden vooral als je het combineert met flitslicht.

Voor deze sessie had ik een werkthema: paars. Dus zocht ik paarse kleding voor model Anna van der Meulen. Zij werkte mee aan deze fotoshoot op basis van TFP (Time for Pictures). Naast de paarse kleding bestelde ik ook nog paarse en roze rookbommen. Alsof dat nog niet genoeg was wilde ik ook nog mijn flitslicht voorzien van een turquoise filter. En dus zou eigenlijk het licht op Anna turquoise/groen zijn...natuurlijk. Maar door in de nabewerking de kleurbalans weer (enigzins) neutraal te maken werd het omgevingslicht ook paarsig. Snappie?

De locatie was er 1 heel dichtbij: op het pleintje voor deze kerk...voor mij om de hoek. Misschien vandaar de vele gevouwen handjes? ;-)

De serie werd geschoten met de Canon 5D Mark IV en de Canon 50mm f1.2 L en de Canon 85mm f1.8. Het licht kwam uit de Elinchrom ELB400+Quadra voorzien van een MaxiLite reflector.

Model: Anna van der Meulen

Visagie: Imke Adolfs

Assistentie: Sarita Spoelstra