Kerstmagazine Brabantzorg

Voor Brabantzorg fotografeer ik alweer een hele tijd. En dat bevalt van beide kanten. Die brabantse gastvrijheid is prettig om bij en mee te mogen werken.

Deze keer vroegen ze me om met het thema ‘Avond’ een serie portretten te schieten van mensen die verbonden zijn aan Brabantzorg. Dit kan zijn door er te werken, vrijwillig of in dienstverband. Maar ook werden er een paar cliënten benaderd. Zij zijn geïnterviewd en ik mocht een portret zien te maken van deze personen wat passend was bij hun tekst. Deze verhalen werden gebundeld in een kersteditie in de vorm van een magazine.

DV_L1278.jpg
DV_L0617.jpg

Normaal gesproken zou ik het flitslicht wat ik gebruik matchen met het daar aanwezige licht. Dus dan zou ik ook een full CTO (oranjefilter) over mijn flits plaatsen om eenzelfde warm kleurtemperatuur te krijgen. Door dan wat ‘koeler’ te schieten (“lampje” in je kleurtemperatuur-instelling in je camera) wat het licht in die ruimte weer ‘wit’.

Maar deze keer wilde ik dat warme licht juiste gebruiken om zo een warme avondsfeer te creëren. Dus vaak ging er eens géén filter over mijn flitslicht….

DV_L0175.jpg
DV_L8935.jpg
DV_L8101.jpg
DV_L9778.jpg
Bij dit bovenste portret had de lamp achter haar in beeld niet genoeg kracht om op te kunnen met mijn flitslicht, een handige truck is dan om in de lamp zelf een flitser te plaatsen ;-)

Bij dit bovenste portret had de lamp achter haar in beeld niet genoeg kracht om op te kunnen met mijn flitslicht, een handige truck is dan om in de lamp zelf een flitser te plaatsen ;-)

DV_L1421.jpg

De rest van deze serie is hier te zien in de Caroussel…als je erop klikt.