Portret in de gang

...van de Sint Maartenskliniek. Herkenbaar aan de kleuren en een mooie dieptewerking. Daarom koos ik om dit portret van Lucas, patiënt met een geschikt verhaal dat passend was voor een interview met beeld voor de website van de Sint Maartenskliniek, zo te gaan schieten.

Omdat ik, naast een portret van hem met de gangbare afmetingen, ook een extreem panoramisch beeld moest maken voor het headerformaat van hun website liep ik tegen het probleem op dat bij zo'n breed beeld je statief met lichtvormer in (je) beeld staat. Tenminste als je het licht recht van voor en niet te ver van zijn gezicht wilt hebben. je kijjkt dan letterlijk tegen je eigen statief op. En je zou dat achteraf wel weg kunnen 'photoshoppen' maar ik koos voor een snellere en praktischere oplossing...

Hier eerst het uiteindelijke beeld.

Hier eerst het uiteindelijke beeld.

TT.jpg

Via een 'superklem' kon ik mijn lichtvormer met flits vastklemmen aan de trap. De accu en kabel lagen op het plateau zodat ze ook niet in beeld kwamen. Mijn positie was eigenlijk achter de trap naar beneden. Door de opening in de trappen kon ik met een Canon 135mm F2.0 L eerst de portretten maken met een telelens. zoals deze hieronder:

DV_L4548.jpg

En voor de groothoek/panoramische beelden met de Sigma 35mm F1.4 ART ging ik onder het trappenhuis staan. Mijn licht ging door een Westcott Beautydish en viel precies mooi op zijn gezicht.

DV_L4558.jpg
Assistente Jikke kon eerst even proefzitten....

Assistente Jikke kon eerst even proefzitten....