Bert Plantagie

Meubeldesigner Bert Plantagie mocht ik al eerder portretteren voor zijn bedrijf. Staand op een door hem ontworpen tafel en met wat hulp van flitslicht (én soms wat rookbommen bij enkele beelden) fotografeerde ik hem in de Honig. Een industriële locatie. 

De afdeling Communicatie van Bert Plantagie belde me weer om om een nieuwe sessie in te plannen voor de nieuwe 'bert plantagie Brown"-campagne. Nu was het de bedoeling dat we Bert zelf bij hem thuis portretteerden in 2 verschillende beelden waarvan 1 de kernwoorden "brown Chique" (mysterieus, tegenlicht, silhouet) bevatte. Het andere beeld mocht iets lichter/kleurrijker en van voren zijn zodat je Bert ook herkent Een fris portret.

In zijn appartement zouden we hem gaan fotograferen. Het was een warme dag met dus ook veel zonlicht. Alleen het zonlicht viel niet direct naar binnen op de uiteindelijke plek in de woonkamer waarvan we van mening waren dat dat de juiste zou zijn voor het 1e beeld. Wat nu te doen?

Omdat er bij het betreffende raam waar Bert zou moeten gaan staan geen direct balkon was waar ik een flitser (met een oranje gel) neer kon zetten die wat zonlicht kon laten nabootsen, besloot ik deze op het grote balkon te zetten wat er een paar meter verderop wel was. En deze schuin over het balkon te plaatsen op zijn uiterste stand. Op deze manier had ik net een beetje warm flitslicht, wat als zonlicht door kon gaan, om bij dat raam deze Brown-Chique' foto te maken:

BP BROWN.jpg
Mijn Elinchrom ELB400 hing hoog boven Nijmegen...

Mijn Elinchrom ELB400 hing hoog boven Nijmegen...

Net ver genoeg om zo wat 'zonlicht' binnen te laten vallen ;-) Binnen stond ook nog een flits met beautydish voor iets van invulling.

Net ver genoeg om zo wat 'zonlicht' binnen te laten vallen ;-) Binnen stond ook nog een flits met beautydish voor iets van invulling.

Naast dit 'frisse' portret van hem shoot ik ook nog een close-karakterportret. 

En hier de hele serie.

En hier de hele serie.

En zo kwam het portret van anderhalf jaar geleden in zijn brochure terecht.

En zo kwam het portret van anderhalf jaar geleden in zijn brochure terecht.