Nieuwe Collectie!

Na de fotosessie in haar winkel in het centrum van Boxmeer (Carola&Co.) mocht ik voor kledingontwerpster/kunstenares Carola van Benthum ook een modeshoot doen met haar nieuwe collectie dameskleding. 1 deel van deze nieuwe serie is met het thema ‘Navy’.

Carola’s vader zat vroeger bij de marine, en van een groepsfoto van een bataljon Nederlandse mariniers op het dek van een fregat in de jaren ‘60 maakte ze een print voor op haar nieuwe kledinglijn. Haar vaders reiskoffer met daarin nog het originele matrozenpak en hoofddeksel was ook mee met de sessie.

DV__2879.jpg
DV__2719.jpg
DV__4658.jpg
DV__4710.jpg

Als locatie voor deze sessie kozen we voor het vanaf Boxmeer vlakbij gelegen Sluizencomplex in Sambeek. Perfecte plek voor deze serie! …al had het voor ‘model’ Emmy wel iets warmer mogen zijn. Ze bikkelde de hele middag door ondanks de striemende kou daar.

Naast de “navy’ serie hebben we de andere 2 stijlen oookj nog gefotografeerd daar vlakbij de sluis. Ik zoek dan in de achtergrond overeenkomsten qua look en kleur/tint. Zo ook bij deze bruin/grijze serie kleding.

Naast de “navy’ serie hebben we de andere 2 stijlen oookj nog gefotografeerd daar vlakbij de sluis. Ik zoek dan in de achtergrond overeenkomsten qua look en kleur/tint. Zo ook bij deze bruin/grijze serie kleding.

DV__2162.jpg
Van Carola zelf maakte ik daar ook nog dit portret, met haar eigen kleding aan. Een print van een deel van 1 van haar schilderijen.

Van Carola zelf maakte ik daar ook nog dit portret, met haar eigen kleding aan. Een print van een deel van 1 van haar schilderijen.

DV__2258.jpg
DV__2424.jpg

Technische informatie:

Ik heb deze serie geschoten met een Canon EOS R, handig werken met deze nieuwe systeemcamera! Via een adapter kan ik mijn EF objectieven die ik op de Canon 5DmrkIV en 6Dmrk II gebruik ook inzetten op de R. Vaak was dat de Canon 85mm F1.2 L. Het licht kwam meestal van 1 Elinchrom ELB 400 door een stripbox. Soms aangevuld met een accentlicht (ELB400) met een Full CTO.

DV__2039.jpg
CVB.jpg

Verschil in stijl: links met wat minder flitskracht en een wat langere sluitertijd (f2.2 bij 1/200 iso100) en rechts met een 1/250e en meer flitskracht.

En in deze carrousel zie je de rest van deze serie…klik maar!