Op de bank bij De Lindenberg

Voor een nieuwe reclamecampagne voor cultuurhuis De Lindenberg in Nijmegen mocht ik een serie foto’s schieten. In januari hebben we in de backstage-ruimte daar een conceptuele fotosessie gedaan met verschillende hoofdrolspelers. Een muzikant, een cabaretier (Samir Fighil), enkele dametjes van de balletgroep en 2 circusartiesten. Deze personen vertegenwoordigden zo’n beetje alles aan creativiteit wat er in cursussen te doen is daar in de Lindenberg.

Het gevoel van de serie was dat alle creatievelingen een backstage-momentje hebben, dat kan in concentratie zijn, ontspannen, juist gespannen, nog even aan het oefenen, enz enz....

Daarnaast wilden we ook een eigenzinnige twist in het beeld aanbrengen, iets ludieks, iets vervreemdend. Als je goed zoekt (soms hoeft dat ook niet) is er her en der wel wat te vinden.

De beelden komen in de nieuwe brochures en hangen in posterformaat in de abri’s!

* Canon 5DmrkIV, Canon 50mm F1.2 L, Elinchrom ELB400 (2x)+Quadra(2x)*

DV_L8942-2.jpg
DV_L8876.jpg
DV_L9083.jpg
DV_L9267.jpg

Een week daarvoor hebben we samen met de afdeling Communicatie eerst een proefsessie gehouden om te kijken wat het juiste licht moest gaan zijn, de kadrering ivm de tekst die later in de beelden terecht ging komen. Handig om te doen, want het geeft je zo een goed beeld van de uiteindelijke serie. Ook het opzetten van het licht is op deze manier minder werk op de echte 2 shootdagen.

TEST .JPEG

Naast de opstelling van flitslicht plaatste ik in de schemerlamp ook een flitser, het licht van de gloeilamp was namelijk niet voldoende van kracht om op te kunnen tegen mijn flitslicht.

lighting-diagram-1548922686.jpg

Bekijk hier nog meer beelden uit deze serie…(klik op de carrousel)