Fitland....shootdag 2

Na de sessie voor Fitland Nederland in de vestiging Utrecht mocht ik voor wat verser reclamewerk een 2e dag aan de slag. Deze keer in het stadion van 1e divisieclub TOP Oss, daar bevindt zich Fitland Oss.

Deze dag hebben we andere fitnessactiviteiten vastgelegd voor banners en headers voor de website.

DV_L8973.jpg
DV_L8960.jpg
DV_L8654.jpg
DV_L8683.jpg
DV_L9711.jpg

En door op de Caroussel hieronder zie je meer uit deze serie:

 

 

Left Lane Music

We gaan gewoon weer verder met een nieuwe bandsessie. Deze keer Left Lane Music uit het Brabantse Gemert. 

Met de naam van deze Pop/Rock-coverband band zou het voor de hand liggen om iets op de linkerbaan van de weg te doen ;-) maar dat hebben we maar niet al te letterlijk genomen. Wel zijn we in de buurt van hun oefenruimte het land op gegaan en gebruik gemaakt van een ondergaande zon....en wat flitslicht....en af en toe een rode rookbom ;-) (ik kon het weer niet laten)

DV_L8036-bewerkt.jpg

Technische ingrediënten: Als ik bij het bovenste beeld niet zo hebben ingeflitst zou de band als silhouette te zien zijn geweest, of...met een andere belichting; zou de lucht uitgeblazen (overbelicht) zijn. Nu heb ik met een dubbele flitsopsteling (2x zoveel output dus) de kracht om hen te matchen met de achtergrondbelichting. Op Highspeed (Hypersync bij Elinchrom) kon ik mijn sluitertijd op 1/2000 zetten om de achtergrond mooi van licht te krijgen en mijn flits daarin wel te laten afgaan. Een blauwfilter over de flitsers deed de rest, daardoor kreeg ik nog wat extra warmte qua kleur....kleurtemperatuur stond in de camera maximaal op 10000K. Dus worden zij niet blauw maar weer neutraal, de achtergrond 'slaat door' naar een warme, oranje kleur.

Verder heb ik geschoten met een Canon 5Dmrk IV, een Canon 24mm F2.8 en een 85mm F1.2 L.

...en schuin van achter een flits met een rode gel. Rood is hun kleur, dus vandaar.

...en schuin van achter een flits met een rode gel. Rood is hun kleur, dus vandaar.

En met een rode rookbom én daarbij nog een rood flitslicht van achter de rook is het effect zoals ik wilde.

En met een rode rookbom én daarbij nog een rood flitslicht van achter de rook is het effect zoals ik wilde.

DV_L8045-bewerkt.jpg
DV_L8123-bewerkt.jpg

Videograaf en collega-fotograaf Bart van Gastel was mee als assistent, hij maakte deze beelden van achter de schermen...(klik voor een slide van alle beelden op de onderstaande foto)

 

 

 

Cherry Pop!

Dit trio reisde af naar Nijmegen om door mij te worden gefotografeerd. Ze hadden behoefte aan wat pakkende bandfoto's met als stijlinformatie: 50’s soul / 60’s motown (Supremes, Three Degrees, Aretha Franklin, maar ook Carpenters, Dusty Springfield… etc) 

IMG_8236-bewerkt-2.jpg
IMG_8115-bewerkt.jpg
IMG_8353-bewerkt-2.jpg

We maakten samen met onze GoPro's nog een ludiek filmpje van deze sessie:

Fitland!

Ik werd benaderd door LookinSharp of ik de fotografie wilde verzorgen voor een nieuwe campagne voor de Fitness-keten 'Fitland'. Deze beschikken over 40 vestigingen door heel Nederland en die in Utrecht was het meest geschikt voor het schieten van deze reclamecampagne.

Samen met 2 modellen, en 2 echte fitnessers daar in de sportschool hebben we de onderstaande beelden geschoten.

DV_L2774-bewerkt.jpg
DV_L3356-bewerkt-2.jpg
DV_L2814.jpg
DV_L3191.jpg
DV_L3217.jpg
DV_L3407.jpg
En hier een kijkje achter de schermen ;-)

En hier een kijkje achter de schermen ;-)

En in deze caroussel zie je de rest van de beelden die we in een krappe dag hebben kunnen schieten. De rest in ook te vinden op hun vernieuwde website. (klik op het beeld)

Living Room Heroes

Voor hun vorige album maakte ik ook al de bandportretten (en een videoclipje), en na het vertrek van de bassist én het aanstaande nieuwe album moesten er natuurlijk ook weer nieuwe foto's komen. Het album heet 'Welcome To The Circus' en gaat worden gereleased op 1 april in Doornroosje. Met dat thema wilden ze het artwork in een schilderachtige Amerikaanse 70's stijl. Broer van de nieuwe bassist Matthieu is een professioneel designer/artworker en mocht met de geschoten beelden (in de studio van Twan Reijnen in Wijchen) aan de slag.

LRHH.jpg

En uiteindelijk is dit het portret geworden! Erg fraai en sfeervol. En zo gaat hij straks ook in het album terechtkomen.

Aan de hand van een 'soort-van-plan' mocht ik alle bandleden los fotograferen, ze werden tenslotte gecomponeerd tot 1 afbeelding. Zie hieronder de losse beelden:

DV_L0306.jpg
DV_L0265.jpg
...en nog wat andere opties ;-)

...en nog wat andere opties ;-)

LRH WEB 2.jpg
LRH WEB.jpg

En wat 'echte' bandportretten...deze laatste kwam op de poster voor de releaseshow. En daarvoor kun je nog kaarten kopen: 

29433274_1783522075003712_5780108742905298944_o.jpg

En het album is vanaf 1 april ook te vinden in de winkel....of op Itunes....Spotify.....enz...

Sweet Bourbon and The Bourbonnettes!

Ze wilden graag nieuwe bandfoto's. De Nijmeegse Bluesrock formatie Sweet Bourbon. Nou dat kan, leuk! Als locatie kozen we voor Trianon, een oude sfeervolle kroeg met een zaaltje waar veel Jazz en Blues gespeeld wordt

Technische informatie: Canon 6DmrkII, Canon 24-105 F4L, Elinchrom ELB400 (2x) en Quadra (2x) Als hoofdlichtvormer gebruikte ik een stripbox met grid die ik horizontaal had gepositioneerd. Naast de rode gels over de achterste 2 flitsers plaatste ik over het flitslicht van rechts een steelgreen (blauwgroen) filter. Deze vult net de schaduwen in met die kleur, heel subtiel. En verder kwam er een hoop Kunst en Vliegwerk aan te pas om het harde zonlicht buiten te houden d.m.v zwarte doeken en een relflectiescherm ;-) In het filmpje onderaan dit blogbericht zie je hoe alles tot stand kwam.

IMG_3063-bewerkt.jpg
Bourbonnettes 2.jpg
Dit was mijn opstelling bij het beeld in het cafégedeelte.

Dit was mijn opstelling bij het beeld in het cafégedeelte.

Voorbij het cafégedeelte is er een tussenruimte daar in Trianon, er staat een oude piano en wat andere attributen die we goed konden gebruiken voor de foto van Sweet Bourbon (deze keer zonder The Bourbonnettes).

IMG_3334-bewerkt.jpg
lighting-diagram-1519042215.png
IMG_3220-bewerkt.jpg
SWBB.jpeg
SWWW.jpg

...en dan natuurlijk de making-off! Met speciale dank aan assistent die dag die tevens het camerawerk verzorgde: Freddy Dijkman.

Sterke beelden!

Lynn is een aanstormend jeugdtalent in het gewichtheffen. Ze traint bij de Gewichthefacademie Waalsport  in Oosterhout bij Nijmegen. Ik mocht van haar wat portretten-in-actie schieten...

DV_L6683.jpg
DV_L6553.jpg
Misschien wat minder actie maar ik vond de focus die Lynn heeft voordat ze daadwerkelijk gaat trekken of stoten erg mooi om te fotograferen...

Misschien wat minder actie maar ik vond de focus die Lynn heeft voordat ze daadwerkelijk gaat trekken of stoten erg mooi om te fotograferen...

Set-up: Canon 5DmrkIV, Canon 50 mm F1.2L (@5,6), 1/250, iso 1250, Elinchrom ELB400 (2x) en een Elinchrom Quadra. De achterste 2 flitsers waren steelgreen gegelled, het hoofdlicht kwam door een Westcott Beautydish Joel Grimes+grid en een half CTO.

Set-up: Canon 5DmrkIV, Canon 50 mm F1.2L (@5,6), 1/250, iso 1250, Elinchrom ELB400 (2x) en een Elinchrom Quadra. De achterste 2 flitsers waren steelgreen gegelled, het hoofdlicht kwam door een Westcott Beautydish Joel Grimes+grid en een half CTO.

DV_L6596.jpg

Deja Vu Guiltymusic!

Gisteravond mocht ik Deja Vu Guiltymusic fotograferen. Deze enthousiaste Guilty Pleasures-band was toe aan wat nieuw fotowerk.

In de Lunenburg in Loosbroek hadden we heel weinig tijd voordat deze discotheek open ging om hun dansvloer te mogen gebruiken voor dit beeld. Ik denk dat we deze bandfoto, na het opstellen van het licht, in slechts zo'n kwartier tijd hebben geschoten. Want tijdens de sessie werd er vanalles weggehaald en opgezet voor een 'Poolse Disco-avond'...echt waar. Allemaal Polen kwamen daar even de boel 'verbouwen' voor hun feestje ;-)

DV_L5335-bewerkt.jpg

Wat flitslicht van links-, en rechtsachter met een roze gel, een lang striplicht (overdwars) met grid als hoofdlicht en wat rook van de geluidsman aldaar zorgden voor de finishing touch. Geschoten met de Canon 5DmarkIV met een 24 mm objectief.

lighting-diagram-1516527725-2.jpg
Dit was de opstelling van de bandfoto: overdwarsboven de camera plaatste ik een striplicht. Door de breedte van dit striplicht te gebruiken kreeg ik alle 9 personen redelijk evenredig verlicht. Het grid zorgde ervoor dat het licht werd gebundel…

Dit was de opstelling van de bandfoto: overdwarsboven de camera plaatste ik een striplicht. Door de breedte van dit striplicht te gebruiken kreeg ik alle 9 personen redelijk evenredig verlicht. Het grid zorgde ervoor dat het licht werd gebundeld zodat de voorgrond niet te licht werd.

DEJA VU-2.jpg