Tommie

Ik had hem al eens eerder geportreteerd, voor Zorg en Ziekenhuis Magazine. Tommie komt uit Helmond en werkt in de zorg. Via het internet en Social Media is het het werken in de Zorg aan het promoten door artikelen te schrijven en vlogjes te maken.

Voor de zorgvakbond CNV mocht ik hem weer portretteren, op straat in Helmond.

DV_L0531-bewerkt.jpg
DV_L0705-bewerkt.jpg
DV_L0729-bewerkt-2.jpg
En zo was ongeveer mijn lichtopstelling...

En zo was ongeveer mijn lichtopstelling...

En door op deze onderstaande foto te klikken zie je wat meer beelden uit deze serie.

Master of Wine

Job is onlangs Master of Wine geworden. Dat is een titel in de internationale wijnindustrie. Vanwege de jarenlange studie is veel zelfdiscipline vereist. Wereldwijd zijn er meer dan 350 Masters of Wine (per 2017), waaronder drie Belgen en twee Nederlanders.
Dus het is heel uitzonderlijk dat het voor hem is gelukt, afgelopen vrijdag kwam het verlossende woord.

En om daar passende beelden bij te schieten mochten we terecht bij De Colonjes, het Nederlands WijnbouwCentrum in Groesbeek.  Daar tussen de wijnranken en in de kelder hebben we ons goed kunnen uitleven in de foto's.

IMG_6943-bewerkt-3-2.jpg
IMG_6846-bewerkt-2.jpg
IMG_7042-bewerkt-2.jpg
IMG_6952.jpg

Technische informatie: Canon 6DmrkII, Canon 85mm F1.2L, Elinchrom ELB400 (2x)...1x via een Joel Grimes Westcott beautydish met grid en de andere via een 18cm reflector en heel warm gegelled (van rechtsachter in het beeld).

IMG_6856-bewerkt-2.jpg

En in de caroussel hieronder zie je meer beelden uit de serie.

Glamour op de Maartenskliniek

Voor de uitnodiging en poster voor het aanstaande congres van de Sint Maartenskliniek mocht ik de 2 sprekers op die dag portretteren. De Afdeling Communicatie wilde dat graag in een 'Glamour-look' hebben geschoten. Zoals te zien zou kunnen zijn op de cover van de Vanity Fair bijvoorbeeld.

Evelien Asberg is veelzijdig Sopraan en mocht in haar galajurk worden gefotografeerd naast Tobias in smoking. Hij is een voormalig patiënt van de kliniek maar is nu werkzaam bij de buren: de POM Revalidatietechniek. Daar houdt hij zich o.a bezig met 3D technieken in het revalidatieproces.

IMG_8565.jpg
SMK_congres-2018_header-corp-website_4e90f114054a95257155a86ade726c18.png
Bij gebrek aan een beschikbare studio heb ik zelf op de Sint Maartenskliniek een studio gebouwd in 1 van de vergaderruimtes...

Bij gebrek aan een beschikbare studio heb ik zelf op de Sint Maartenskliniek een studio gebouwd in 1 van de vergaderruimtes...

IMG_8647.jpg
...en het pastte maar net ;-)

...en het pastte maar net ;-)

IMG_8632.jpg
IMG_8552.jpg

Play!

Onlangs had ik met gitarist Rik een fotosessie. Hij wilde wat beelden van hemzelf ter promotie kunnen gaan inzetten. Naast zijn gitaarwerk voor diverse bands is hij ook actief als muziekproducer. In zijn sfeervolle muziekstudio hebben we dan ook nog een portret van hem geschoten in die hoedanigheid.

Voor de look in de studio wilden het rauw houden, zoals past in de muziekstijl die hij het liefste speelt: rock. Als achtergrond heb ik een 'stone-washed-look-doek' (mooi woord ;-) gebruikt. En als accentlicht een steelgreen filter over het flitslicht (met grid) dat vanboven achter hem kwam.

DV_L2005-bewerkt-2.jpg
RIK SITE-2.jpg

Black&Blue

 

Edwin Beikes wilde wat nieuwe profielfoto's, maar dan wel in zijn eigen stijl. BLACK&BLUE is zijn favoriete kledingwinkel en in die sfeer hebben we deze beelden dan ook geschoten en bewerkt.

Als locatie kozen we voor het Honigcomplex in Nijmegen, genoeg passende achtergronden daar....

*Canon 6DmrkII, Canon 85mm F1.2 L, Elinchom ELB400 2x 18cm reflector (+gridjes en soms kleurfilters), nabewerking in Lightroom én Luminar*

IMG_5863-bewerkt.jpg
EBBB.jpg
IMG_5628-bewerkt.jpg
IMG_5753-bewerkt.jpg

En dit was meestal mijn lichtopstelling. Lekker hard licht door een redelijk kleine reflector te gebruiken (en soms met grid).

IMG_5886.jpg
IMG_5700.jpg

Hockey is hot!

Nouja...de temperatuur die dag van de fotosessie wel. De warmste dag van het jaar!

Voor het MaartensMagazine mocht ik een portret én een actiebeeld schieten van (tegenwoordig) Hurley-hockeyster Tessa Schoenaker. 36 graden, een broeierig hockeyveld van haar oude club N.M.H.C Nijmegen en het nodige zon,- én flitslicht waren de ingrediënten voor dit beeld.

(Canon 5D mrkIV*Sigma 35mm*f3.5* 1/2000*iso50*Elinchrom ELB400 2x*Profoto Reflectiescherm)

DV_L0257-bewerkt-2.jpg
DV_L0249.jpg
Bij het coverportret moet ik altijd rekening houden met de tekst (links op de coverpagina) én het MM logo (linksboven)

Bij het coverportret moet ik altijd rekening houden met de tekst (links op de coverpagina) én het MM logo (linksboven)

DV_L0296.jpg
DV_L0243.jpg

Left Lane Music

We gaan gewoon weer verder met een nieuwe bandsessie. Deze keer Left Lane Music uit het Brabantse Gemert. 

Met de naam van deze Pop/Rock-coverband band zou het voor de hand liggen om iets op de linkerbaan van de weg te doen ;-) maar dat hebben we maar niet al te letterlijk genomen. Wel zijn we in de buurt van hun oefenruimte het land op gegaan en gebruik gemaakt van een ondergaande zon....en wat flitslicht....en af en toe een rode rookbom ;-) (ik kon het weer niet laten)

DV_L8036-bewerkt.jpg

Technische ingrediënten: Als ik bij het bovenste beeld niet zo hebben ingeflitst zou de band als silhouette te zien zijn geweest, of...met een andere belichting; zou de lucht uitgeblazen (overbelicht) zijn. Nu heb ik met een dubbele flitsopsteling (2x zoveel output dus) de kracht om hen te matchen met de achtergrondbelichting. Op Highspeed (Hypersync bij Elinchrom) kon ik mijn sluitertijd op 1/2000 zetten om de achtergrond mooi van licht te krijgen en mijn flits daarin wel te laten afgaan. Een blauwfilter over de flitsers deed de rest, daardoor kreeg ik nog wat extra warmte qua kleur....kleurtemperatuur stond in de camera maximaal op 10000K. Dus worden zij niet blauw maar weer neutraal, de achtergrond 'slaat door' naar een warme, oranje kleur.

Verder heb ik geschoten met een Canon 5Dmrk IV, een Canon 24mm F2.8 en een 85mm F1.2 L.

...en schuin van achter een flits met een rode gel. Rood is hun kleur, dus vandaar.

...en schuin van achter een flits met een rode gel. Rood is hun kleur, dus vandaar.

En met een rode rookbom én daarbij nog een rood flitslicht van achter de rook is het effect zoals ik wilde.

En met een rode rookbom én daarbij nog een rood flitslicht van achter de rook is het effect zoals ik wilde.

DV_L8045-bewerkt.jpg
DV_L8123-bewerkt.jpg

Videograaf en collega-fotograaf Bart van Gastel was mee als assistent, hij maakte deze beelden van achter de schermen...(klik voor een slide van alle beelden op de onderstaande foto)