Left Lane Music

We gaan gewoon weer verder met een nieuwe bandsessie. Deze keer Left Lane Music uit het Brabantse Gemert. 

Met de naam van deze Pop/Rock-coverband band zou het voor de hand liggen om iets op de linkerbaan van de weg te doen ;-) maar dat hebben we maar niet al te letterlijk genomen. Wel zijn we in de buurt van hun oefenruimte het land op gegaan en gebruik gemaakt van een ondergaande zon....en wat flitslicht....en af en toe een rode rookbom ;-) (ik kon het weer niet laten)

DV_L8036-bewerkt.jpg

Technische ingrediënten: Als ik bij het bovenste beeld niet zo hebben ingeflitst zou de band als silhouette te zien zijn geweest, of...met een andere belichting; zou de lucht uitgeblazen (overbelicht) zijn. Nu heb ik met een dubbele flitsopsteling (2x zoveel output dus) de kracht om hen te matchen met de achtergrondbelichting. Op Highspeed (Hypersync bij Elinchrom) kon ik mijn sluitertijd op 1/2000 zetten om de achtergrond mooi van licht te krijgen en mijn flits daarin wel te laten afgaan. Een blauwfilter over de flitsers deed de rest, daardoor kreeg ik nog wat extra warmte qua kleur....kleurtemperatuur stond in de camera maximaal op 10000K. Dus worden zij niet blauw maar weer neutraal, de achtergrond 'slaat door' naar een warme, oranje kleur.

Verder heb ik geschoten met een Canon 5Dmrk IV, een Canon 24mm F2.8 en een 85mm F1.2 L.

...en schuin van achter een flits met een rode gel. Rood is hun kleur, dus vandaar.

...en schuin van achter een flits met een rode gel. Rood is hun kleur, dus vandaar.

En met een rode rookbom én daarbij nog een rood flitslicht van achter de rook is het effect zoals ik wilde.

En met een rode rookbom én daarbij nog een rood flitslicht van achter de rook is het effect zoals ik wilde.

DV_L8045-bewerkt.jpg
DV_L8123-bewerkt.jpg

Videograaf en collega-fotograaf Bart van Gastel was mee als assistent, hij maakte deze beelden van achter de schermen...(klik voor een slide van alle beelden op de onderstaande foto)