Pannenkoeken!

Voor Pannenkoekenrestaurant ‘T Hoogstraatje in het centrum van Nijmegen mocht ik wat reclamewerk schieten. Ze wilden wat sfeervolle beelden van mensen die in het restaurant aan het eten zijn om te kunnen gebruiken voor folderwerk, website, en als reclame-uiting in verschillende magazine’s.

Zo’n fotosessie kun je dan doen met echte mensen die daar dan zouden zitten te eten maar met de nieuwe wetgeving is het handiger om van ‘modellen’ in de vorm van vrienden en kennissen gebruik te maken. Zo verkom je problemen achteraf en een hoop administratieve rompslomp.

***Canon 6D mrkII, Canon 24mm, Elinchrom ELB 400 als hoofdlicht via een paraplu en met een blauwfilter, een ELB400 van linksachter via een 18 cm reflector met grid en voorzien van een warm/oranje-gel. Als laatste een Quadra met een standaardreflector van schuinachter de serveerster. Alles wat warmer gezet in LR***

***Canon 6D mrkII, Canon 24mm, Elinchrom ELB 400 als hoofdlicht via een paraplu en met een blauwfilter, een ELB400 van linksachter via een 18 cm reflector met grid en voorzien van een warm/oranje-gel. Als laatste een Quadra met een standaardreflector van schuinachter de serveerster. Alles wat warmer gezet in LR***

Stagiaire Julie was deze dag mee en hielp me vooral met het tegenhouden van hinderlijk zonlicht. Dat zonnige moest wel in de beelden zitten maar niet de lastige schaduwen die de echte zon soms gaf in de ruimte binnen of buiten op het terras. Daarom mocht Julie vaak het licht blocken met een zwart doek of reflectiescherm en dan kon ik met gericht flitslicht de situatie goed uitlichten.

IMG_2219.jpg
IMG_2391.jpg
IMG_2195.jpg
The Sunblockers! ;-)

The Sunblockers! ;-)

IMG_2385-bewerkt.jpg

Naast de sets met modellen hebben we daar ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat sfeerbeelden daar aan de tafel te schieten… Klik maar op deze fotocaroussel: