Wijn bij Arentz

Na de fotoserie met Master of Wine Job de Swart kreeg ik een aanvraag van Marcel Arentz die met zijn wijnhandel een nieuw avontuur aangaat met ‘Wijn Bij Arentz’. De start van een luxe wijnbar gelegen naast zijn winkelpand in de Nijmeegse binnenstad.

Afgelopen week was ik bij hem op bezoek om daar deze sfeervolle beelden te schieten die binnenkort te zien zullen zijn op de website van Wijn bij Arentz.

Ingrediënten: Canon 5DmrkIV, verschillende objectieven waaronder de Canon 50mmm f1.2L, de Canon 85mm f1.2L, de 28mm f2.8 van canon en van Sigma de 35 f1.4 ART. Verder 2 Elinchrom ELB400’s en een zilveren paraplu. De nabewerking is gedaan in Lightroom en Luminar.

DV_L7199-bewerkt.jpg
DV_L7630-bewerkt-2.jpg
DV_L7306-bewerkt.jpg

Bij het maken van deze beelden heb ik gebruik gemaakt van 2 flitsers. Dat doe ik best wel vaak, met 2 kun je al goed licht maken in een ruimte. Ik maakte in de wijnbar gebruik van een flits in een kleine zilveren paraplu en de andere via een grid als deze als accentverlichting (voorzien van een grid) nodig was (een randje licht om iets of iemand heen) of als indirect licht. Dus via een witte muur of plafond (bouncen). Op deze manier heb je een wat zachter en natuurlijker licht. Daarnaast koos ik vaak voor een open diafragma om de scherpte op het onderwerp (kaasplank/glas wijn enz) te leggen en het daarachter wat sfeervoller in onscherpte te laten vallen. Een langere sluitertijd zorgde ervoor dat de daar aanwezige licht in de wijnbar ook mee ging doen op de foto naast mijn flitslicht.

DV_L7672-bewerkt.jpg
DV_L7370-bewerkt.jpg
DV_L7380-bewerkt.jpg
DV_L7295-bewerkt.jpg
DV_L7604-bewerkt.jpg
DV_L7230-bewerkt.jpg
DV_L7569-bewerkt.jpg
DV_L7426-bewerkt.jpg
DV_L7279-bewerkt.jpg