Barracuda

Het is toch de krent in de pap: Bandportretten. Daarin kan (én mag) ik altijd wat meer ‘uitpakken’ met lichtjes en kleurtjes. Ook de rock-coverband Barracuda uit Brabant wilde graag overgoten worden met die ingrediënten.

De loods van een timmerbedrijf mochten we gebruiken als locatie. De lijmklemmen hebben we gewoon laten hangen in de achtergrond ;-)

Naast de bandportretten wilde ze ook wat ‘live’-beeld. In de spuitruimte van het timmerbedrijf bouwden ze een set op en mijn flitslicht fungeerde als podiumlicht en bleef in de stijl van de andere bandfoto’s.

En zo zag de setting eruit van de bandportretten; Hoofdlicht van een Godox AD600Pro met een CTO filter (oranje om de rest wat blauwer uit te laten komen) en die ging door een horizontale stripbox met grid richting de band. Van onder de camera een GodoxAD200Pro via een kleinere horizontale softbox zonder grid maar met een steelgreen/turquoise filter om de schaduwen wat in te kleuren, Dan achter de band 2 x GodoxAD200Pro’s met een blauwfilter. 2 naar de band gericht en 1 achter de band om de achtergrond wat op te lichten.

Camera was een Canon EOS R met daarop een Canon 24-70mm f2.8 mrkII L.