Frank Lammers

Voor een opdracht voor het nieuwe digitale kanaal van Omroep Brabant mocht ik een paar bekende Brabanders portretteren. 1 ervan van was acteur Frank Lammers. Op sportpark Papendal had ik eventjes de tijd om die portretten daar te schieten.

Ter voorbereiding zorgde ik dat ik er eerst even rond kon kijken voor een geschikte locatie. In het gebouw van de HAN op dat terrein zag ik deze trappen. Daar kon de felle zon geen parten spelen en het lag ook niet zo in de kijker.

Het uiteindelijke portret wordt vrij close gebruikt, maar zoals altijd mag er van de opdrachtgever ‘meer vlees omheen’. Het gezicht moet ook in het ‘plus-logo’ passen (zie voorbeeldfoto uit de briefing vooraf). Maar naast die beelden schoot ik ook nog wat andere portretten van hem.

Hier wat van mijn favorieten uit de serie die eigenlijk maar 15 min duurde… De licht set-up was vrij eenvoudig: 2 Godox AD200Pro’s. 1 in een kleine Porfoto softbox (30x40cm) via een boomstatief, die hing net voor zijn gezicht. De 2e flitser ging via een Profoto white umbrella S vanuit naast me naar hem toe als invulling van de schaduwen. Het kleine softboxje zorgt voor een relatief hard licht maar de grote paraplu geeft een zachte ‘fill’.